top of page

Randprogramma
 

Zaterdag 11 mei om 13, 14 en 15 uur in de consistorie van de kerk:

Verhalen en foto’s van Piet Glas afgewisseld met liedjes van Marijke Meems en Piet Kunenborg.  Programma ca. 45 minuten. Entrée gratis

 

Maandag 20 mei 15.00 uur (tweede Pinksterdag): Feestelijke afsluiting met Lineke Buijs en Eveline van Duyl en het publiek. Een ontmoeting.

Entrée gratis.

Ik en mijn zusters copy_edited.jpg
Sprankelend klank- en beeldspel van Eveline van Duyl
in de Hippolytuskerk in Middelstum

 
Van Hemelvaartsdag 9 tot en met het Pinksterweekend van 19 en 20 mei is in de Hippolytuskerk in Middelstum de opstelling van Eveline van Duyl te zien ‘Familie, troost of verdriet?’ in het kader van het landelijke evenement ‘Feest van de Geest’.
Eveline beeldt het gezin waar ze uit komt uit als muziekinstrumenten. De toeschouwer krijgt niet alleen de beelden te zien, maar hoort tegelijkertijd een spannend en soms muzikaal hoorspel, met ook de nodige dissonanten. De combinatie ‘hakt’ er bijna letterlijk in bij de kijker. Soms is het mooi, soms ook wrang. 
In de consistorie van de kerk wordt daarnaast een korte film vertoond die een totaal andere familieband uitbeeldt. De schoonmoeder van de zoon van Eveline woont in China. Eveline en de schoonmoeder hebben elkaar slechts één keer ontmoet. De verste vorm van familie. Toch hebben ze contact met elkaar via ‘We Chat’. Communicatie door tijd en ruimte….
bottom of page